Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home Προφίλ Site Map Email
 
 

Χριστούγεννα στο

Sign my GuestBook

View my GuestBook

 
 

Χριστουγεννιάτικες γλυκές συνταγές

j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes) j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)
j0115836.gif (173 bytes)

[αλμυρές συνταγές εδώ]

[] Πουτίγκα Σοκολάτα με σως

130 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

160 γρ. ζάχαρη

160 γρ. βούτυρο

3 αυγά

6 κουταλιές αμυγδαλόψιχα (αλεσμένη)

3 κουταλιές κακάο

1 ½ κουταλιά γάλα

1 φλιτζάνι καφέ μπράντυ

Σως

6 κρόκοι αυγών

100 γρ. ζάχαρη

3 ½ φλιτζάνια γάλα

2 βανίλιες (χαρτάκια)

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Μετά βάζετε τα αυγά (τα οποία πρέπει είδη να είναι χτυπημένα) και χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το μπείκιν, το κακάο (τα οποία πρέπει να είναι κοσκινισμένα), την αμυγδαλόψιχα, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε μια βαθιά φόρμα με βούτυρο, πασπαλίζετε και λίγο αλεύρι (για να μη κολλήσει), ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο, για περίπου 40΄-45΄.

Σως: Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια και το ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το μίγμα σε μία κατσαρόλα και ανακατεύετε συνέχεια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να αρχίσει να πήζει. Το βγάζετε απ΄ τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και περιχύνετε στη πουτίγκα.

 

πάνω

[] Πουτίγκα Κρέμα

Παντεσπάνι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι καρύδι (αλεσμένο)

1 βανίλια

1 μπέικιν

5 αυγά

Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Προσθέστε τ’ αυγά (τα οποία πρέπει ήδη να είναι χτυπημένα) και χτυπήστε πολύ καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν και το καρύδι και τα ανακατεύατε καλά. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε το στους 180ο για 30 λεπτά περίπου.

Κρέμα

1 κιλό γάλα

1 βανίλια

1/5 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

2 κουταλιές νισεστέ

Ζεστάνετε το γάλα και πριν κάψει (χλιαρό), βγάλτε λίγο σ’ ένα μπολ και διαλύστε το νισεστέ. Ρίξτε το νισεστέ μέσα στο γάλα μαζί με την βανίλια, τη ζάχαρη και τ’ αυγά. Ανακατεύατε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την βγάζετε απ’ τη φωτιά.

Σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

κανέλα

ξύσμα λεμονιού

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι ρίξτε καυτό το σιρόπι. Μετά από λίγο απλώστε την κρέμα και ρίξτε τριμμένα καρύδια. Η πουτίγκα είναι έτοιμη.

πάνω

 

 

[] Χριστουγεννιάτικο Ψωμί

1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

½ φλιτζάνι γάλα

28 γρ. μαγιά

200 γρ. βούτυρο

100 γρ.ζάχαρη

3 αυγά

1 ½ κουταλάκι γλυκάνισο

σουσάμι

καρύδια (με το τσόφλι για τη διακόσμηση)

λίγο αλάτι

λίγο λάδι

Ζεσταίνετε το γάλα (πρέπει να είναι χλιαρό όχι καυτό) και διαλύετε τη μαγιά. Κοσκινίζεται το αλεύρι και ρίχνετε λίγο στο παραπάνω μίγμα. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 1 ½ ώρα. Μετά λιώνετε το βούτυρο και το βάζετε στη ζύμη προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γλυκάνισο και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά, προσθέτετε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι, και ζυμώνετε για 1 ώρα περίπου. Σκεπάζετε τη λεκάνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 4 ώρες περίπου σε κάποιο ζεστό μέρος.

Αλείφετε το ταψί με λάδι. Κόβετε ένα κομμάτι από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνετε στο ταψί ομοιόμορφα και τη διακοσμείτε με το κομμάτι που κρατήσατε. Πασπαλίζετε με σουσάμι, βάζετε και τα καρύδια και σκεπάζετε τη ζύμη για ½ ώρα περίπου. Τέλος προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το ψωμί για 1 ώρα περίπου.

πάνω

[] Κουραμπιέδες

1 κιλό φυτίνη βούτυρο

½ κιλό αμύγδαλα

1 χούφτα σκόνη αμύγδαλα

1 πιατελάκι καφέ ζάχαρη άχνη

1 αυγό ολόκληρο

1 φλιτζάνι καφέ ρακί

αλεύρι αλατίνη (τόσο, όσο χρειασθεί για να γίνει η ζύμη σφιχτή και να τρίβεται)

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ποτό, τα αμύγδαλα καβουρντισμένα, το αλεύρι και το αβγό. Μετά ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλων. Τα ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς με αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

πάνω

 

[Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές]

 

 

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας:

[ JesusLovesYou.gr ]

[ Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια ]

[ Βιβλική Ελλάδα ]

 

JesusLovesYou.gr αρχική σελίδα

Link στο JesusLovesYou.gr

 

 

 

 

© JesusLovesYou.gr

Home | Site Map | Επικοινωνία