Υλικά
3/4 φλιτζάνι
άσπρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι
καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι
βούτυρο
2 αυγά,
ελαφρά χτυπημένα
3 φλιτζάνια
αλεύρι
3/4 κ. τσαγ.
σόδα
3/4 κ. τσαγ.
αλάτι
2 φλιτζάνια
ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
1 φλιτζάνι
κομμένα καρύδια (προαιρετικά)
[]
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ
αναμιγνύετε την άσπρη και καφέ ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο, την
βανίλια και τ' αυγά. Αναμιγνύετε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζετε
το αλεύρι τη σόδα και το αλάτι μαζί. Ανακατεύεται και τα δύο
μίγματα. Η ζύμη θα είναι σφιχτή. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας
και αν θέλετε και τα καρύδι.
Απλώνεται λαδόκολλα στο ταψί.
Μ ένα κουτάλι βάζετε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Τα
βγάζετε από το φούρνο κα τα αφήνετε να κρυώσουν.