[Πουτίγκα Κρέμα ]
Παντεσπάνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδι
(αλεσμένο)
1 βανίλια
1 μπέικιν
5 αυγά
Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι
να ασπρίσει και προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Προσθέστε τ’ αυγά (τα
οποία πρέπει ήδη να είναι χτυπημένα) και χτυπήστε πολύ καλά όλα τα
υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν και
το καρύδι και τα ανακατεύατε καλά. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε το
μείγμα. Ψήστε το στους 180ο για 30 λεπτά περίπου.
Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 βανίλια
1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές νισεστέ
Ζεστάνετε το γάλα και
πριν κάψει (χλιαρό), βγάλτε λίγο σ’ ένα μπολ και διαλύστε το
νισεστέ. Ρίξτε το νισεστέ μέσα στο γάλα μαζί με την βανίλια, τη
ζάχαρη και τ’ αυγά. Ανακατεύατε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να
πήξει η κρέμα. Την βγάζετε απ’ τη φωτιά.
Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
κανέλα
ξύσμα λεμονιού
Όταν κρυώσει το
παντεσπάνι ρίξτε καυτό το σιρόπι. Μετά από λίγο απλώστε την κρέμα
και ρίξτε τριμμένα καρύδια. Η πουτίγκα είναι έτοιμη.
|