[Τσουρέκια Πασχαλινά ]
Υλικά
1 κιλό αλεύρι Νο 1 (σκληρό)
1/4 κιλό ζάχαρη
1/4 κιλό βούτυρο γάλακτος
4 αυγά
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι αλάτι
80 γραμμάρια μαγιά
[]
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο
χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και τη βάζουμε στη κουζίνα να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη,
τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, τη μαγιά, το υπόλοιπο αλεύρι και νερό
και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε πλεξούδα, το
τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος
σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει. Το αλείφουμε με το χτυπημένο
κρόκο ενός αυγού για να γυαλίσει και το ψήνουμε σε φούρνο
στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
|