[ Κουλουράκια σμυρναίικα]
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 ½ φλιτζάνια (τσαγιού) αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα
3/4 του φλιτζανιού (τσαγιού) γάλα
2 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζάνι (τσαγιού) γάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κρόκου αυγού για το άλειμμα
[]
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το
μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι
να αφρατέψει. Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε τους κρόκους των
αυγών έναν έναν, τη μαστίχα και το γάλα εναλλάξ. Ρίχνετε το αλεύρι
σε δόσεις και ζυμώνετε σε ζύμη σφιχτή.
Πλάθετε τη ζύμη σε κυλινδρικό σχήμα πάχους ενός δακτύλου και μήκους
18 εκ. και τα διπλώνετε στα τρία πιέζοντας ελαφρά τις δύο άκρες,
έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα βαρκούλας.
Αφού τα αλείψετε με κρόκο, τα ψήνετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο
στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
|