[Ρυζόγαλο ]
από την
κα Ανθούλα Γαλάνη
Υλικά
2 κιλά γάλα
1 μέτρια
κούπα του καφέ ρύζι γλασέ
10-12 γεμάτες
κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα σκόνη
[]
Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράσει
ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και ανακατεύεται συνέχεια. Μόλις το ρύζι
βράσει ρίχνεται τη ζάχαρη και ανακατεύεται συνεχώς ξύνοντας τον πάτο
της κατσαρόλας με ξύλινα κουτάλα για να μην κολλήσει. Μόλις πήξει το
μείγμα μοιράζεται το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλα.
|