[]
Λιώστε τη μαγιά μπίρας σε χλιαρό γάλα. Προσθέστε λίγο αλεύρι,
ανακατέψτε μέχρι να γίνει ρευστός χυλός και αφήστε το προζύμι να
φουσκώσει για 3 ώρες περίπου.
Βράστε το μαχλέπι σε λίγο νερό, στραγγίστε το και κρατήστε το
αφέψημα. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, κοσκινίστε το, ανοίξτε
μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε 5 αυγά, τη ζάχαρη, το προζύμι και
το αφέψημα (ή ξύσμα 2 λεμονιών). Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία
και σφιχτή, ρίξτε το βούτυρο και ζυμώστε ξανά. Αν χρειάζεται,
προσθέστε λίγο αλεύρι και λίγο γάλα. Αφήστε τη να φουσκώσει.
Ζυμώστε τη λίγο και φτιάξτε μικρά τσουρεκάκια ή και κουλουράκια.
Τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί για φούρνο,
σκεπάστε τη και αφήστε τα να φουσκώσουν για 4 ώρες περίπου.
Κατόπιν αλείψτε τα με ένα αυγό, πασπαλίστε τα με αμυγδαλόψιχα και
ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Πασπαλίστε τα, ενώ είναι ζεστά με ζάχαρη άχνη.