[]
Τοποθετείτε τα φασόλια σε νερό από το
προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε και τα βάζετε να
βράσουν για 1 ώρα. Στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε
κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά για να μαλακώσει.
Προσθέτετε το ψωμί, τη ρίγανη και τα βερίκοκα. Ρίχνετε αλάτι και
πιπέρι και τηγανίζετε για 10 λεπτά ώστε να ροδίσει το ψωμί. Βγάζετε
από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε.
Ακουμπάτε το κρέας με την πέτσα προς τα κάτω
και βάζετε κατά μήκος, στη θέση του κόκαλου, τη γέμιση. Τυλίγετε το
κρέας να "κλείσετε" τη γέμιση και δένετε σφιχτά με σπάγκο. Τρυπάτε
το αρνί σε μερικά σημεία και βάζετε μικρά κομμάτια σκόρδου. Το βάζετε στο ταψάκι, σκεπάζετε με
αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 2,5-3 ώρες,
αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο την τελευταία 1/2 ώρα του ψησίματος.
Στο μεταξύ, βάζετε σε κατσαρόλα τα φασόλια μαζί
με το άλλο κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, το ζωμό και το
δεντρολίβανο. Ανακατεύετε και ρίχνετε στο ταψί με το αρνί, 1 ώρα
αφότου βάλατε το αρνί για ψήσιμο. Αφού ψηθεί, το βγάζετε, αφήνετε το
ρολό για 10 λεπτά και μετά το κόβετε σε φέτες.
Σερβίρετε γαρνιρισμένο με τα φασόλια, τις
παράτες και τα καρότα.